PLEJE & RENS

Når du modtager din bestilling, kan der stadig være små rester af voks på produktet. Det er det hvide halvfaste stof som sidder på kanten af produktet. Dette kan fjernes ved brug, ved hjælp af en blød klud eller en hestehårsbørste eller når du behandler dit produkt første gang – fremgangsmåden følger herunder. 

Dit nye product skal vedligeholdes som ethvert andet kvalitetslæderprodukt. Alle Silleknotte-produkter er fremstillet i hånden af Sørensen Læder, og jeg anbefaler, at du bruger Gold Quality læderfedt med bivoks, når du plejer dit produkt. 

Når du modtager din bestilling, skal du ikke behandle produktet, dét har jeg allerede gjort for dig. Dog skal alle produkter behandles med læderfedt, når du mener de føles tørre. 

Jeg anbefaler ca. hver 6. måned til små produkter (afhængig af tilstand. Små produkter som punge, covers og nøgleholdere modtager dagligt fedt fra dine hænder og er ikke nær så udsat som de store produkter.) og ca. hver 3. måned til bælter, tasker og store covers. 

Læderfedt påføres med en blød klud eller svamp, lad det trænge ind nogle timer. Hvis der herefter er overskydende læderfedt, tørres dette væk med en ren klud. For at sikre, at læderfedtet trænger godt ind i læderet er det vigtigt, at selve læderfedtet har og at behandlingen foretages ved stuetemperatur. 

LØBENDE PLEJE.

Tør dit produkt af med en tør klud og påfør efterfølgende læderfedt. Brug kun en fugtig klud og evt sadelsæbe hvis produktet er blevet meget beskidt. Brug desuden læderfedt, når produktet begynder at føles tørt, når det har været i regn eller udsat for fugt eller hvis du vil give produktet mere glans og glød. 

Hvis dit læderprodukt er blevet drivvådt, så skal du lade det tørre ved stuetemperatur og ALDRIG placere det på en radiator eller i nærheden af brændeovn eller pejs. Når produktet er tørt, påfører du Gold Quality læderolie for at genoplive læderet. Påfør gerne ved hjælp af dine hænder, så vil varmen gøre det lettere for olien med at trænge ind i fibrene. Gold Quality læderolie indeholder marvolie trænger langt ind og blødgør læderet. 

Læs mere om lædertyper og plejetips på ROCs hjemmeside