HISTORIEN OM SILLEKNOTTE.

- en hyldest til kernelæderets elegance.

PRODUKTER TIL HELE LIVET.

Med tiden bliver mange ting meget bedre – og et SILLEKNOTTE-produkt bliver langsomt en del af dig, når hverdagsoplevelser og minder sætter sit præg på læderet. Jeg tror på at de produkter jeg fremstiller skal holde i mange år – for nogle produkter måske endda en livsalder - brugt og båret dagligt, mens det afspejler en unik og individuel stil. Det er med dét i tankerne, hvert produkt er blevet fremstillet.

”Jeg hylder kernelæderets elegance, når jeg skaber enkle, tidløse produkter, som former sig smukt efter livet.”


MATERIALE.

Jeg arbejder udelukkende med vegetabilsk garvet kernelæder, på grund af dets styrke, holdbarhed, farve og følelsen. Kernelæder betegner oftest huder som er faste, tykke, stærke og med glat narvstruktur. På grund af dets mærkbare styrke og fasthed, kan kernelæder skærfes meget tyndt og stadig bibeholde sin form og styrke. Dét er derfor et alsidigt materiale, som bruges til alt fra sadler, bælter, tasker, punge og møbler.

Kernelæder er stærk påvirket af sine omgivelser og vil gradvis skifte farve, når det udsættes for sollys. Det smukke udtryk i kernelæder gå igen i alle farver, men det er kun det lyse kernelæder – natur - som bliver mørkere med tiden. Sort og mørkebrun patinerer til lysere nuancer som tiden går. Natur derimod gennemgår en længere patinering fra helt lyst i starten, til lyserøde nuancer, så lys karamel og derefter en dybere og dybere brun farve. Fælles for alle farver er at læderet bliver mørkere de steder, hvor man oftest rører ved det.

Jeg køber læder gennem det danske læderfirma, Sørensen Læder - et højtrespekteret firma, som leverer over hele verden.

“Som gammel hestepige, kan jeg huske hvordan den glatte overflade på sadlen og hovedtøjet føltes, og de mange timer jeg tilbragte i sadelkammeret med vedligeholdelse af læderet – det samme læder, som jeg i dag selv arbejder med.” - Iben Friis Alexandersen

HÅNDVÆRK & DESIGN.

Vegetabilsk garvet kernelæder af højeste kvalitet bliver koblet med enkle former, som fremhæver fine detaljer i designet, de gamle håndværksprincipper og materialets naturlige skønhed.

Jeg bruger traditionelle læderværktøjer og teknikker, og hvert produkt er fremstillet i hånden. Men i sidste ende består det enkelte produkt af lige dele instinkt, øvelse og historie.

NAVNET.

Navnet Silleknotte stammer fra sønderjysk og fra min farmor, Marie Petrine. Hun elskede at se hestevæddeløb og valgte altid en favorit-hest. Som regel var denne hest undertippet og lå sidst i feltet. Hun kaldte den for Silleknotte – og ligegyldigt om den tabte eller vandt var den altid hendes favorit.

Min farmor så ikke hestevæddeløb for at vinde, men for spændings skyld, for løbets taktik, for de smukke heste og det flotte udstyr.

OM. 

SILLEKNOTTE – handmade leather er et lille læderværksted og interiørbutik på Frederiksberg etableret i 2011 af Iben Friis Alexandersen. Lige siden har Silleknotte designet og fremstillet læderprodukter i kernelæder. Hvert snit og hvert sting er udført i hånden.

SILLEKNOTTE er først og fremmest historien om min kærlighed til og begejstring for kernelæder. Med en kreativ og moderne tilgang, bestræber jeg mig på at skabe en fornyet interesse i kernelæder og det håndlavede produkt. Mit fokus er på det gammel håndværk, på materialer af høj kvalitet og enkle former som fremhæver materialet.